2015. április 30.
Újvilág Passió – az ország minden részéből érkeznek nézők

Három júniusi estén várja az érdeklődőket az Arborétumba az Újvilág Passió előadásaira a kecskeméti teátrum társulata. Jegyek már válthatók a színház jegypénztárában.

2015. június 12-13-14-én negyedik alkalommal mutatják be Krisztus szenvedéstörténetét a kecskeméti Katona József Színház művészei Cseke Péter rendezésében. A 2012-ben útjára indított sorozat mára nemes hagyománnyá érett. Az ország minden részéről érkeznek nézők, hogy tanúi lehessenek a Mária kápolna melletti különleges szakrális játéktérben bemutatott passiójátéknak.
Az idei előadásoknak több díszvendége is lesz. Cseke Péter meghívására Kecskemétre érkezik Franz Miehl, az Europassió Szövetség alelnöke.
Az Újvilág Passió szövegkönyve az Evangéliumra támaszkodik. A szerzők, Kocsis L. Mihály és Cseke Péter, újszerű megközelítésre törekedtek: a darab kerettörténete - a művészi szabadság eszközeivel -, a magyar Pálos szerzetesek "újvilágba érkezésének" történetét, és tanítását meséli el. Azt, hogy hogyan hirdetik és tanítják Jézus legfontosabb üzenetét, a szeretetet.
A főbb szerepekben Csémy Balázst, Hajdú Melindát, Kőszegi Ákost, Ferencz Bálintot, Csombor Terézt, Magyar Évát, Fazakas Gézát, Porogi Ádámot, Hegedűs Zoltánt láthatja a közönség.
A június 12-13-14-ei előadások kezdési időpontja 20 óra 30 perc. Esőnap: június 15-e.
Az ez évi előadások főtámogatója a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).