Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
spacer
Heltai Jenő
Naftalin
Bohózat
Két részben, négy képben
spacer
spacer
Szereposztás
Dr. Szakolczay Bálint:Szikszai Rémusz
Terka, Dr. Szakolczay felesége:Téby Zita
Laboda Péter, liezonőr:Csémy Balázs
Dr. Csapláros Károly, az após:Dunai Tamás
Manci, Dr. Csapláros felesége:Sára Bernadette
Kabóczáné:Esztergályos Cecília
Ilka:Krajcsi Nikolett e.h.
Milka:Dobó Enikő e.h.
Patkány Etus, délutáni színésznő:Danyi Judit
Kapronczay Tamás, ifjú bohém:Farkas Ádám
Házmester:Kiss Jenő
Rendező: Cseke Péter
Díszlettervező: Tihanyi Ildi
Jelmeztervező: Tihanyi Ildi
Dramaturg: Mohácsi István
Zenei vezető: Károly Kati
Súgó: Arató Andrea
Ügyelő: Berki Zoltán
Rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde
Bemutató:2013. 04. 05.
Az előadás hossza kb. 140 perc (1 szünettel).
Előadás ismertető

Terka megcsalja a férjét, ó, minő szörnyűség! Szerdánként egy bizonyos Laboda Péterrel randevúzik egy belvárosi lakásban. A férj persze erről mit sem sejt, gyanútlanul beállít a helyszínre; így aztán Péter a szekrényben köt ki. A házaspár utazni készül, a szülők segítenek pakolódni, a házmester szeretné kiadni a lakást, és hogy, hogy nem, a nagy kavarodásban Laboda úr bent felejtődik a szekrényben.
Mindeközben Terka apja kölcsönkéri a lakást, és felviszi Patkány Etust, a színésznőt, aki nemsokára (előre szólunk) a szekrényben fog kikötni, amely eseménnyel elkezdődik a teljes fejetlenség… de ne szaladjunk ennyire a dolgok elejébe. Hiszen még az új lakók érkezéséről szót sem ejtettünk. Bizony, időközben az elhagyott lakásba hölgyek érkeztek, akik aztán egy pillanatra sem hagyják a történéseket elszabadulni – az addiginál is nagyobb káoszt teremtve.

Heltai Jenő egyik legismertebb vígjátékát szokás a legjobb magyar „francia bohózatnak” is nevezni; a klasszikus bohózati hagyományokat tartja szem előtt, időtálló poénokkal és helyzetekkel tarkított eseményeket láthatunk a színpadon. A színdarab főszereplője a szekrény, amely hol Csémy Balázst, hol Danyi Juditot rejti; Sára Bernadette és Dunai Tamás, mint Téby Zita szülei nyitogatják a szekrényajtót, Esztergályos Cecília pedig az új bérlőként vendégszerepel Kecskeméten. Az előadás rendezője Cseke Péter.

Kapcsolódó hírek, írások
MOLY KONTRA NAFTALIN