Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
spacer
Peter Buckman
Most mindenki együtt
spacer
spacer
Képgaléria: Most mindenki együtt!
Szereposztás
James:Kőszegi Ákos
Mathew:Dunai Tamás
Hannah:Sára Bernadette
Don:Hegedűs Zoltán
Jenny:Dobó Enikő e.h.
Maggie:Decsi Edit
Albert:Fazakas Géza
Pauline:Danyi Judit
Wayne:Farkas Ádám
Gerald:Pál Attila
Philip:Kiss Jenő
Geoff:Ferencz Bálint
William:Kiss Zoltán
Keith:Orth Péter
Richard:Porogi Ádám

Közreműködik a színház meghívott fúvószenekara
Rendező: Cseke Péter
Díszlettervező: Carmencita Brojboiu
Jelmeztervező: Carmencita Brojboiu
Dramaturg: Hárs Anna
Zenei vezető: Károly Kati
Zenei asszisztens: Bacsa Zoltán
Ügyelő: Domján Sándor Horváth Ferenc
Súgó: Arató Andrea
Rendezőasszisztens: Vári János
Bemutató:2013. 11. 15.
Az előadás hossza kb. 135 perc (1 szünettel).
Előadás ismertető

Mit érzünk, miközben egy zenekart figyelünk? Mire gondolunk egy nagy volumenű mű koncertje közben? Zenei összhang, felkavaró érzések: egységes dallamok szárnyalnak a tökéletesség felé. Hányszor gondoltunk bele, hogy vajon milyenek a zenészek, de legfőképpen az emberek e tökéletesség mögött? Vajon nekik is vannak problémáik?

Egy zenedarab csak akkor válhat teljessé, ha a zenészek ügyessége, tehetsége és lelke mellett ott van az a plusz, amit az összetartásuk jelent. Az az igazi harmónia. Peter Buckman színművében megismerhetünk egy közösséget: egy kisvárosi zenekart, akiknek életük része a játék, a gyakorlás, és természetesen a zenésztársak. Legtöbbjük egymásért zenél, mert szeretnek együtt játszani. Ebbe a szoros kötelékbe - ahol a 9 éve zenélő társukat újoncnak hívják - belecsöppen egy idegen. Egy idegen, aki maga sem érti ezt a különleges kapcsolatot. Hogyan lehet megvilágítani számára, hogy a harmónia nem a hangjegyekből, hanem az emberekből fakad; hogy ha mindenki a saját hangján szólal meg, az tesz teljessé egy zenekart, egy közösséget?

Vajon meddig képesek az emberek önmaguk maradni, ha minden megváltozik? A darab fő kérdései, hogy kell-e, érdemes-e egy közösséget arra ösztönözni, hogy egy magasabb kategóriába lépjen. Továbbá, készek vagyunk-e arra, hogy áldozatot hozzunk az előremenetelért, a sikerességért. És mi a fontosabb: a siker vagy a szolidaritás. Bizonyos generációs ellentétek feloldásáról is szól a mű.

Mindezt kiváló humorral, nagyszerű zenei számokkal láthatják, Kőszegi Ákos, Dunai Tamás, Sára Bernadette, Kiss Zoltán, Danyi Judit, Pál Attila, Hegedüs Zoltán, Kiss Jenő, Fazakas Géza, Decsi Edit, Ferencz Bálint, Dobó Enikő, Orth Péter, Porogi Ádám, Farkas Ádám, alkotja a remek rézfúvós zenekart. Novemberben minden mozgásba lendül, Cseke Péter rendező kezében a karmesteri pálca felemelkedik, és akkor: most mindenki együtt!

A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.