Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
spacer
Ulrich Hub
Zenés mesejáték
Fordító: Németh Virág
spacer
spacer
Képgaléria: Nyolckor a bárkán
Szereposztás
Egyes pingvin:Zayzon Zsolt
Kettes pingvin:Fazakas Géza
Hármas pingvin:Hajdú Melinda
Fehér galamb:Magyar Éva
Öregember:Körtvélyessy Zsolt
Rendező: Cseke Péter
Díszlettervező: Gyarmati Dóra
Jelmeztervező: Gyarmati Dóra
Dramaturg: Németh Virág
Fordító: Németh Virág
Zeneszerző: Mericske Zoltán
Zenei vezető: Károly Kati
Koreográfus: Bányai Mirjam Léna
Súgó: Arató Andrea
Ügyelő: Czeglédi Ákos Mahalek Gábor
Rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde
Bemutató:2015. 10. 14.
Az előadás hossza kb. 60 perc (szünet nélkül).
Előadás ismertető

Nyolckor a bárkán – az időpont stimmel, a helyszín nem is lehetne világosabb. Nyolckor, mint egy, kettő, három… értitek. A bárkán, mint hatalmas hajónál, amit az a szakállas bácsi épített, Noé. Ismeritek? Totál szigorú egy fazon, ha késünk, lemaradunk. Sokkal, sokkal gyorsabban kell totyognunk, ha oda akarunk érni… nem kell ünneplő ruhát húzni, sőt, egyáltalán nem kell felvennünk semmit, hiszen pingvinek vagyunk!

Nyolckor a bárkán – aztán mindent eláraszt az özönvíz. Noé nem fog ránk várni, az tuti. Nagyon szigorú. Azt is mondta, hogy fajonként csak ketten mehetünk. Kapkodjuk a lábunkat, vagyis tappancsainkat! Ide a bőröndöt, csak a legszükségesebbeket… várjunk csak! Ez három fogkefe. Egy, kettő, három… Csak ketten mehetünk. Mi pedig hárman vagyunk. Hárman!

Nyolckor a bárkán – kezdődjék a kaland Noé bárkáján! Mert bizony feljutunk, bármi áron. És ha már bent vagyunk, csak átvészeljük azt a negyven napot! Mi bizony nem leszünk tengeribetegek, mint a zsiráfok, mi csak békésen ülünk majd és ropogtatjuk a kekszet. Ti pedig megtudhatjátok, hogy ki dolgozik Noé helyett, hogy a hal vagy a szurok a büdösebb, hogy miért van szivárvány az égen, és hogy Isten szereti-e a túrótortát. Naná, sok mazsolával!

Az előadás a Szerző és a Verlag der Autoren engedélyével és a Creativ Média Színházi Ügynökség és Kult. Szolg. Bt. közvetítésével jött létre.

Copyright © Verlag der Autoren, Frankfurt am Main, Germany
All rights reserved

Az előadás támogatója: