Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
spacer
Ray Cooney
Bohózat
Fordító: Ungvári Tamás
spacer
spacer
Képgaléria: Páratlan páros
Szereposztás
John Smith:Cseke Péter
Mary Smith:Danyi Judit
Barbara Smith:Magyar Éva
Stanley Curtis:Szerednyey Béla
Porterhouse, felügyelő:Kiss Jenő
Troughton, felügyelő:Pál Attila
Bobby Franklynn:Kiss Zoltán
Fotóriporter:Domján Sándor
Rendező: Cseke Péter
Díszlettervező: Szlávik István
Jelmeztervező: Velich Rita
Fordító: Ungvári Tamás
Ügyelő: Domján Sándor
Súgó: Ba Éva
Rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde
Bemutató:2013. 01. 04. Szilveszteri előbemutató: 2012. december 31-én, 20 óra
Az előadás hossza kb. 120 perc (1 szünettel).
Előadás ismertető

Mary izgatottan várja haza wimbledoni otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett. Nem messze tőle, úgy négy és fél percnyi autózásra, Barbara izgatottan várja haza richmondi otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett…

Ezzel pedig megkezdődik a kalamajka. A férj, John ugyanis egy és ugyanaz a személy, és régóta éli kettős életét, noteszában gondosan jegyezve, mikor kinél is kell lennie: F.N.B., mint Fél Nap Barbarával, V.M., mint vasárnap Maryvel, és V.M.Á., mint… nos, utóbbi csak arra emlékezteti, hogy vigye a macskát állatorvoshoz. Ez az E.SZ.P. (Elég Szoros Program) most összedőlni látszik; John ugyanis egy idős hölgy segítségére sietve balesetet szenved, és a kórházban nem a megfelelő lakcímét adja meg. A feleségek által értesített rendőrség lelkes nyomozásba kezd, John pedig ámokfutó módjára ingázik a két asszony között. Az összekuszálódott szálakat hazugságokkal próbálja kikeverni, és ebben barátja, Stanley is a segítségére van; bár utóbbi inkább csak próbál segíteni, még több bonyodalmat okozva. A lelepleződéstől való félelem képtelenebbnél képtelenebb történetek kitalálására sarkallja Johnt, a darab végén pedig kiderül, hogy vajon M.A.T. (Megőrzi A Titkát), vagy SZ.É.V. (Szétesik És Vall)?

Az idei szilveszteri komédia rendezője, Cseke Péter a főszerepet is magára vállalta; a két Mrs. Smith szerepében Danyi Juditot és Magyar Évát láthatja a nagyérdemű; komédiázásukat barátként Szerednyey Béla, szomszédként Kiss Zoltán, rendőrként pedig Kiss Jenő és Pál Attila egészíti ki.