Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
spacer
Ray Cooney
Páratlan páros 2.
Előbemutató: 2013. december 31.
spacer
spacer
Képgaléria: Páratlan páros 2
Szereposztás
John Smith:Cseke Péter
Stanley Garner:Szerednyey Béla
Apa:Kiss Jenő
Barbara Smith:Magyar Éva
Mary Smith:Danyi Judit
Vicky Smith:Dobó Enikő e.h.
Gevin Smith:Orth Péter
Rendező: Cseke Péter
Díszlettervező: Szlávik István
Jelmeztervező: Tihanyi Ildi
Ügyelő: Domján Sándor
Súgó: Arató Andrea
Rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde
Bemutató:2014. 01. 03.
Előbemutató: 2013. december 31
Az előadás hossza kb. 120 perc (1 szünettel).
Előadás ismertető

John Smith visszatér! Több mint 16 év telt el a mindannyiunk számára ismerős, borzasztó eset óta, amikor majdnem lelepleződött kicsiny kis titka, miszerint két nővel él házastársi kapcsolatban. Hősünk akkor szerencsésen kikeveredett a csúfos kalamajkából, és azóta is sikerült fenntartania mindkét házasságát, sőt, a sors megáldotta két szép gyermekkel is: Vicki lánya az egyik, Gavin fia pedig a másik házasságának gyümölcse.

Idillikus életét pont két utódja sodorja veszélybe, amikor az interneten összeismerkedve találkozót beszélnek meg, mivel bizony érdeklődni kezdenek egymás után… Főleg miután kiderül, hogy olyan különös közös pontok akadnak az életükben, mint például, hogy mindkettejük apja neve John Smith, egykorúak, és foglalkozásukat tekintve taxisofőrök… Hát ilyen a világon nincs! Ez a véletlen egybeesés csak még kíváncsibbá teszi a fiatalokat, akik a tinédzserek minden elszántságával tető alá hozzák a nagy találkozást, és John számára újra elszabadul a pokol…

Szerencsére John mellett megint ott van legjobb barátja, Stanley, aki - jó szokása szerint - nemhogy könnyítené a szituációt, hanem legtöbbször fokozza a már így is tetőfokára hágó pánikhelyzetet. Szereplőink újabb és újabb hajmeresztő történetekbe hajszolják egymást és magukat, és egyre kilátástalanabbul futnak bele újabb és újabb hazugságokba, hogy a végén már senki sem tudja, mi az igazság… Vajon lesz-e olyan szerencséje Johnnak, mint legutóbb, és kikavarodik ebből a kínos szituációból, vagy most végleg véget ér az aranyélet a két nő oldalán?

Szilveszterkor Cseke Péter, mint rendező és főszereplő újra belebonyolódik John Smith életébe, de Danyi Judit és Magyar Éva is újra a színpadra lép, mint a két Mrs. Smith. John elmaradhatatlan segítője, Stanley szerepét újfent Szerednyey Béla ölti magára.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.