Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Kelemen László Kamaraszínháza
spacer
Ferdinand von Schirach
Fordító: Jónás Péter
spacer
spacer
Képgaléria: Terror
Szereposztás
Bírósági elnök:Magyar Éva
Lars Koch, vádlott:Koltai-Nagy Balázs
Biegler, védő:Varga Zoltán
Nelson, államügyésznő:Märcz Fruzsina
Christian Lauterbach:Sipos Imre
Franziska Meiser:Danyi Judit
Szereplő:Kertész Kata Váry Károly
Rendező: Cseke Péter
Látványtervező: Gyarmati Dóra
Dramaturg: Tóth Kata
Fordító: Jónás Péter
Zeneszerző: Szegvári Júlia
Súgó: Arató Andrea
Ügyelő: Patyi Szilvia
Rendezőasszisztens: Konyári Tamás
Ügyelő a bemutatón: Kovács Írisz
Bemutató:2021. 11. 12. A bemutató a Kecskeméti Törvényszéken
Az előadás hossza kb. 160 perc (1 szünettel).
Előadás ismertető

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az előadás helyszíne a Kecskeméti Törvényszék díszterme (6000, Kecskemét, Rákóczi út 7.)

"2021. május 26-án 20 óra 21 perckor a vádlott egy levegő-levegő típusú irányított repülő lövedékkel lelőtte a német Lufthansa repülőtársaság egy személyszállító repülőgépét, és ezzel megölte a repülőn tartózkodó 164 embert.

Mielőtt megkezdjük a tárgyalást, arra kérem önöket, hogy mindent felejtsenek el, amit erről az esetről olvastak vagy hallottak. Valóban mindent. Kizárólag önök kapták meg a jogot, hogy itt ítélkezzenek, önök az esküdtek, a laikus bírák, akik ma Lars Koch vádlott felett törvényt ülnek. A törvény felruházza önöket azzal a hatalommal, hogy egy ember sorsáról döntsenek.  Kérem, vegyék ezt a felelősséget komolyan. Kizárólag afelett fognak ítélkezni, ami itt a tárgyaláson elhangzik. Ítélkezzenek tehát nyugodtan és higgadtan. És mindenekelőtt: gondoljanak arra, hogy önök előtt egy ember ül. Ugyanazok az álmai, mint önöknek, ugyanazok a szükségletei, boldogságra törekszik, mint önök. Maradjanak ezért az ítélethozatalkor önök is emberek.

Az ítéletet, amit hoznak, azonnal ki fogjuk hirdetni. Tehát önök egyedül szabják meg ennek az eljárásnak a kimenetelét."

Információk

SAJTÓMEGJELENÉSEK: