Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
spacer
Jurij Poljakov
avagy Homo erectus
16 éven felülieknek
Fordító: Goretity József
spacer
spacer
Képgaléria: Párcsere
Szereposztás
Igor Bukszakov:Kőszegi Ákos
Mása:Danyi Judit
Lera:Csapó Virág
Szergej Tollnokov:Kiss Zoltán
:Decsi Edit
Anton Grigorjevics Dumakov:Pál Attila
Vaszilij Borcov:Ferencz Bálint
Irina Markovna:Réti Erika
Nyikolaj Jegorovics:Kiss Jenő
Rendező: Cseke Péter
Díszlettervező: Szlávik István
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Dramaturg: Németh Virág
Fordító: Goretity József
Súgó: Arató Andrea
Ügyelő: Domján Sándor
Asszisztens: Sirkó Anna
Bemutató:2014. 07. 19. Az Udvarszínházban Díszbemutató 2014. október 4-én a nagyszínházban
Az előadás hossza kb. 120 perc (1 szünettel).
Előadás ismertető

„Fiatal, szabadságszerető, káros szenvedélyektől és komplexusoktól mentes pár együtt szeretné május 1-jét ünnepelni hasonló gondolkodású párok társaságában…” – és megkezdődik a Párcsere. Félreértéses vígjáték, társadalmi szatíra, szomorú dráma vagy szerelmi történet? A színdarab szereplői más-más szemszögből figyelik a váratlan, többnyire meglepő eseményeket, melyek ennek az egyszerű, fent idézett hirdetésnek a nyomában érkeznek.

Hat idegen egy lakásban arra készül. És mindenkinek oka van rá. Csak igyekeznek titkolni. Persze a csend sokáig nem tartható, és túlságosan nagy az esély arra, hogy elszabaduljon a pokol… Az ismerős idegenek feszültségoldás és ismerkedés céljából üveghez nyúlnak, így hamar kipörgetésre kerülnek azok az elhallgatott információk, kétes ügyletek, amelyek elejét veszik a féktelen partyhangulatnak, és gondoskodnak arról, hogy mindenképp elszabaduljon az az említett pokol.... És mindehhez érkezik még konspirációs elméleteivel egy megingathatatlannak tűnő ifjú „partyzán”, előbb az ajtón, majd az erkélyen át. Sok jó ember kis helyen is elfér, tartja a mondás. Elférnek-e azonban hőseink a drágán berendezett penthouse-ban akkor is, ha nem olyan jó emberek? Ha féltve őrzött titkaik napvilágra kerülnek, megmenthető-e még az este? Megmenthető-e a házasságuk? És az életük?
 
Jurij Poljakov, a méltán népszerű író a '80-as évek elején vált ismertté a "Száz nap a parancsig" és a "Helyi jellegű vészhelyzet" könyvével, amelyeket sokáig nem engedte át a cenzúra, és végül csak a peresztrojka idején jelenhettek meg. Párcsere című szatírája ősbemutató, először látható Magyarországon - Cseke Péter rendezésében.